Gevulde papika's

Ingrediënten voor de paprika’s:

  • 100 g ongekookte witte rijst
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 theelepels gedroogde marjolein
  • 3 uien, gehakt
  • 600 g rundergehakt
  • 8 niet te grote paprika’s in verschillende kleuren
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten voor de saus:

  • ½ citroen
  • 1 eetlepel azijn (naar smaak)
  • 1 liter gezeefde tomaten (blik)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels zout
  • 3 kruidnagelen
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 pimentkorrels
  • 3 uien, gehakt
  • 5 eetlepels rode wijn

Voorbereiding:
Snijd van de paprika’s de bovenkant af.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika’s.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar, laat afkoelen.
Rasp de schil van de citroen, pers de vrucht uit.

Bereiding voor de vulling:
Fruit de uien in de olie heel licht goudbruin.
Meng het gehakt met de uien, knoflook, zout, peper, eieren, marjolein en afgekoelde rijst.
Vul hiermee de paprika’s, druk de vulling stevig aan.
Zet de kapjes terug op de paprika’s en steek ze vast met twee cocktailprikkers.
Zet de paprika’s dicht tegen elkaar aan in een pan.

Bereiding voor de Saus:
Fruit de uien in de olie goudbruin.
Strooi de suiker erover en laat de uien licht karamelliseren.
Leg de uitgeperste knoflook, laurierblaadjes, kruidnagelen en pimentkorrels erbij, schenk de gezeefde tomaten erover en laat de saus 5 minuten koken.
Roer wijn, 2 theelepels citroensap en de geraspte citroenschil door de saus.
Breng op smaak met zout en eventueel wat azijn (de saus moet duidelijk zoet-zuur zijn).
Laat de paprika’s op zacht vuur 30 minuten stoven.