TAART MET RIJST KREM VULLING
( ± 4 personen )

Ingrediënten:

  • 1,5 kop Rijstkreem van SOUBRY
  • 7 koppen melk
  • 1 kop suiker
  • 6 eieren
  • een geraspte citroenschil
  • 3 lepels boter
  • 200 g bladerdeeg

Bereiding:
Rol het bladerdeeg open tot 2-3 mm dikte en schik ze in een beboterde vorm zodanig
dat de randen van de vorm bedekt zijn.
Doorprik de deeg met een vork en laat 20 min. rusten.
Klop de eieren met de suiker tot een geheel.
Voeg de rijstkreem, de melk en de citroenschil eraan toe.
Kook alles op een laag vuur tot het mengsel dik wordt en blijf roeren.
Haal van het vuur en voeg er drie lepels boter aan toe.
Breng dit vulsel op de bladerdeeg, eventueel met fruit, en bak gedurende 45 min. in een
warme oven op 200°C.