Pinda soep

Ingrediënten:
750 gram soepkip (poot, borst met bot, rug, vleugels)
1 pond pindakaas
± 2 liter water
1 eetlepel olie
± 50 gram margarine
1 grote ui
2 volle eetlepels tomatenpuree
1 volle theelepel lont-ai oftewel pimentkorrels (toko)
± 4 grote kippenbouillonblokjes
8 takjes selderij
1 madame Jeanette peper
zout
zwarte peper

Bereiding:
De kip in stukken snijden, wassen, droogdeppen of laten uitlekken en met zout & zwarte peper inwrijven.
Verwarm de olie met de margarine; niet bruin laten worden.
Fruit hierin de kleingesneden ui tot het glazig is.
De kip toevoegen en steeds omscheppen tot het een beetje stevig geworden is; het hoeft niet gaar te zijn.
Tomatenpuree bijvoegen en even meebakken.
Ongeveer een half liter water erbij toen en zachtjes aan de kook brengen.

Pindakaas in gedeeltes mee roeren en steeds een beetje water toevoegen, totdat er een dikke soep ontstaat.
Pimentkorrels, steeltjes van de selderij en bouillonblokjes toevoegen en weer zachtjes aan de kook brengen.
Laat het geheel ongeveer een half uur zachtjes doorkoken tot de kip gaar is.
Voeg na 10 minuten voor het einde de peper, met het steeltje er nog aan, toe.
De peper heel laten, niet snijden of stuk koken.
Proeven of er meer bouillonblokjes erbij moeten.
Voeg voor het serveren de rest van de selderij toe.

Opdienen met tom tom.
   
Extra info:
Gebruik soepkip met botjes, ook al is kipfilet makkelijker in gebruik.
Het iets lastiger te eten, maar de soep wordt er wel lekkerder door.
De smaak van de soep is afhankelijk van de pindakaas die je gebruikt.
De geurige madame Jeanette is natuurlijk ook te eten; de pimentkorrels niet.
Pindasoep eet je uit een groot en diep bord, denk maar aan formaat groenteschaal(!), want de Tom Toms hebben veel ruimte nodig.
Eerst de soep opscheppen en dan 2 Tom Toms er in.