Ei-Sliertjes (Vegetarische Gerecht)
Bereidingstijd: 5 minuten.

Ingrediënten:

  • 3 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel water
  • mespunt zout
  • 1 druppel gele kleurstof
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:
Maïzena met water oplossen; hierna de eieren, zout en kleurstof hieraan toevoegen en goed klutsen tot een glad beslag.
Olie in koekenpan verhitten, giet voldoende eiermengsel in de pan, laat het over de gehele bodem uitlopen en bak het aan weerszijden goudgeel.
De gebakken ei oprollen en in dunne reepjes snijden.

Serveertip:
Serveren met o.a. Nasi Goreng Trafasie, Moksie Alesie Trafasie, Masoesa-Alesie Trafasie,
Tjauw-Min Trafasie, Spaghetti Trafasie, Bami Trafasie.

Variatietip:
Voeg aan de eimengsel peper, selderij en ui toe.

Informatie:
De Surinaamse keuken is ook gezegend met een groot aantal eiergerechten; elke bevolkingsgroep heeft zo’n beetje één of meerdere specifieke eiergerechten; maar Ei - Sliertjes springen er echt
tussen al deze eiervariaties uit; het geeft aan de hoofdgerechten een luxe uitstraling en zorgt voor de juiste finishing touch.