Doksa masala
Bereidingstijd: Langer dan 1 uur

Hulpmiddelen:
Wok of braadpan, grote lepel, snijmachine.

Ingrediënten:

  • Anderhalve ui
  • Doksimasala
  • Fitsien
  • Kippeboulion
  • Madamme janet pepers
  • Maisolie
  • Masala
  • Tomatenpuree
  • Water
  • Whisky
  • Witte en zwarte peper
  • Zout
  • 1 eend in kleine stukjes gehakt
  • 2 verse rode
  • 5 teentjes knoflook

Voorbereiding:
Gehakte vlees goed wassen.
Ui, knoflook, rode pepers en 1 eetlepel doksamasala in de snijmachine doen.
Malen totdat het geheel heel fijn is.

Bereidingswijze:
Pan op hoog vuur met 3 grote lepels oliewarm maken.
Het gemalen spul in de pan doen.
Even goed rond draaien.
Doe er 1 grote lepel masala in.
Goed draaien, niet laten aanbranden !
Vuur minderen tot de helft.
Voeg de stukjes eend toe en blijf draaien, zodat alles goed gemengd wordt.
Doe nu 1 eetlepel zout, snufje witte, zwarte peper, snufje fitsien en kippeboulion, een eetlepel tomatenpuree en doe
er warm water bij net zoveel dat al het vlees onder water is.
Vuur op hoogste stand, totdat het kookt.
Zodra het kookt, voor op laagste stand en ongeveer een half uur tot een uur laten sudderen.
Om de 5 min. even draaien.
Na ong 25 min. twee eetlepels met whisky toevoegen.

Serveertips:
Lekker met rijst of rotie.
Harmonisch wijn: Chantilli Merlot.
Deze wijn is te bestellen bij Shavey (www.shavey.nl)