ananas.jpgAnanascake met Kokos (± 6 personen)
Bereidingstijd:

Ingrediënten:

  •     Vers geraspte kokos
  •     Vetstof en bloem voor de vorm
  •     450 gr verse ananas in plakjes
  •     360 gr bloem
  •     150 gr fijne suiker
  •     5 gr gedroogde gist
  •     3 eetlepels melk
  •     3 eieren
  •     75 gr boter


Bereiding:
Splits de eieren en roer ze in de kom los.
Roer er de suiker en de melk door.
Voeg er, in stukjes, de zachte boter aan toe.
Bewerk tot homogene, gladde crème.
Voeg er de bloem en de gist aan toe & roer het deeg tot een glad beslag.
Schenk er eventueel een ietsje meer melk bij (het beslag mag niet té droog zijn).
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter de bakvorm van ca. 1 liter inhoud en bestuif hem lichtjes met bloem.
Zet ‘m vervolgens even in de koelkast.
Bestuif de plakjes ananas lichtjes met bloem.
Doe ¾° ervan bij het beslag.
Schep het in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatelmes.
Schik er de resterende ananas op.
Bak de cake 75 min. in het midden van de oven.
Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant wat te fel zou kleuren.
Laat de cake 5 min. afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
Werk af met geraspte kokos.