WAFELS
( ± 4 personen )

Ingrediënten:

  • 500 g Vloeiende Bloem van SOUBRY
  • 3,75 dl melk
  • 3,75 dl water
  • 3 eieren
  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 25 g gist
  • zout
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 soeplepel olie

Bereiding:
Doe de bloem in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden.
Giet er de eierdooiers en de suiker in. Breek de gist in een kop melk en voeg
het aan de bloem toe.
Laat de boter smelten in lauwe melk en giet ze samen met de olie bij de bloem.
Vermeng alles tot een goed beslagen voeg het zout samen met het stijf geslagen
eiwit aan toe.
Laat het deeg rijzen op een warme en tochtvrije plaats gedurende een half uur.
Onderbreek het rijzen door het deeg te doorroeren en laat het opnieuw rijzen
totdat het de dubbele omvang heeft bereikt.
Smeer het wafelijzer in met vet en laat het heet worden vooraleer u begint
te bakken.