Roti vulling

Ingrediënten:
1 Kilo rundvlees
1 Kilo aardappelen
4 Volle eetlepels Kerrie
1 Grote knoflook, men gebruikt hiervan 10 teentjes
4 Grote uien
1 Takje selderij
2 Surinaamse gele pepers
4 Bouillonblokjes rund (maggi)
Zout naar smaak
1 Fles, olie (zonnebloem) voor ongeveer 16 eetlepels
1 Eetlepel komijnzaad (Djira)
1 Pont kousenband.
 
Benodigdheden:
Rundvlees of kipfile
aardappelen
kerrie
knoflook
ui
selderij
gele peper
bouillonblokjes
zout
olie
komijnzaad
kousenband
Ingrediënten:

01.
Men neemt 1 kilo rundvlees en snijdt dit in dobbelsteentjes.
Vergeet niet het vlees in water te wassen voor dat men het gebruikt.
 
02.
Men neemt 2 uien, 6 teentjes knoflook, 2 gele pepers zonder pit, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel ASI-NO-MOTO.
Al deze ingrediënten grof malen, en vervolgens door elkaar mengen met een beetje water (papje van Maken).
Voeg hier 2 volle eetlepels kerrie aan toe.
 
03.
Het komijnzaad in een droge pan bakken tot deze bruin is. Vervolgens het komijnzaad fijnstampen.
Men neemt 1 grote ui en snijd deze in grove stukken (halve ringen) en fruit dit in 8 eetlepels olie glazig bruin.
Voeg hier 4 maggi blokjes aan toe. Mengt dit geheel door het eerder gemaakt papje (2).
Voeg hier het vlees (1) aan toe en roer dit geheel door elkaar, laat dit 5 minuten staan op een hoog vuur.
Als men ziet dat het gaat pruttelen zet men het vuur zacht.
Laat dit vervolgens 2 uur op een laag vuurtje opstaan. Roer het geheel wel steeds om.
Als het geheel gaar is voeg men er nog een halve theelepel gestampte komijnzaad aan toe (3)
Zout naar smaak aan toe voegen.
 
04.
Men neemt 1 kilo aardappelen en verdeel de aardappelen in 4 stukken (blokken).
Vergeet niet de aardappels in water te wassen voor dat men het gebruikt.

05.
Men neemt weer 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 gele pepers zonder pit, ? eetlepel suiker, 1/2 theelepel

ASI-NO-MOTO.
Al deze ingrediënten grof malen en vervolgens door elkaar mengen met een beetje water (papje van Maken).
Voeg hier 2 volle eetlepels kerrie aan toe.
Neemt 1 grote ui en snijd deze in grove stukken (halve ringen) en fruit dit in 8 eetlepels olie glazig bruin.
Voeg hier 4 maggi blokjes aan toe. Mengt dit geheel door het eerder gemaakt papje (5).
 
06.
Men neemt 1 pont kousenband en snijdt deze in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
Vergeet niet de kousenban in water te wassen voor dat men het gebruikt.
Voeg hier de aardappel blokken aan toe, en roer dit op een hoog vuur goed door elkaar.
Voeg hier een vol limonade glas water aan toe.
Laat dit geheel op een laag vuurtje smoren, totdat de aardappelen bijna gaar zijn.
Vervolgens voeg men de gesneden kousenband hier aan toe (6).
Laat het geheel circa 15 minuten op een laag vuurtje (grote gaspit) opstaan.
Als het geheel gaar is, maar nog niet helemaal droog is gekookt, laat het dan nog even op een laag vuurtje (kleine gaspit) droog koken.
Als het geheel klaar is kan men een beetje selderie over het geheel strooien, om het geheel af te maken.
 
Tip:
voor dit recept kan men in plaats van rundvlees ook kip gebruiken,men neemt hiervoor dan 5 kip-files.