Bakkeljauw met Bakbanaan: (± 4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten:

  •     300 ml. Kotomisi Cocosmelk
  •     1 theelepel Aji-No-Moto
  •     6 groene bakbananen
  •     1 ui
  •     1 tomaat
  •     stukje groene peper
  •     1 tak selderij
  •     Faja Lobi Sweet Chili Sauce
  •     300 gram Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie
  •  

Bereidingswijze:
Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het
daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes.
Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen.
De ui en tomaat in stukken snijden. De bananen opzetten met zoveel cocosmelk dat ze onder staan en ze daarna aan de kook brengen; leg de bakkeljauw er bovenop.Als de cocosmelk bijna geheel
verdampt is, de ui, tomaat, Aji-No-Moto, peper en selderij toevoegen. Het geheel samen gaarkoken.

Serveertip:
Garneer met de Surinaamse Sweet Chili Sauce.

Informatie:
Bakbanaan staat er altijd garant voor dat het te bereiden gerecht smaakvol wordt; door deze bijzondere banaan ook nog te combineren met een ander populair Surinaams product als de bakkeljauw, kan het echt niet meer mis gaan!