Appeltaart bakken van Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

Keukengerei:

  • springvorm of ring van 24 cm
  • oventemperatuur; 
  • electrische oven: 180 °C
  • hetelucht oven: 165 °C
  • gasoven: 3-4
  • baktijd: 60-70 min.

    Benodigdheden & Ingrediënten
  • 300 g Koopmans Professioneel Zelfrijzend Bakmeel
  • 200 g roomboter of margerine (kamertemperatuur)
  • 160 g witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 1 kg zachtzure appels
  • 50 g suiker
  • 2 à 3 theelepels kaneel
  • 75 g rozijnen
  • 2 el custard of paneermeel 

Appeltaart recept
Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 min.) en dep ze droog.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de basterdsuiker toe.
Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte ei toe.

Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
Meng vervolgens de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen.
Bekleed met ¾ van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem.
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

Bestuif het aanrecht met wat bloem.
Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei.
Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin.
Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

(Bron: Koopmans)