Gekookte eieren in massala

Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels massala (toko)
  • 4 eetlepels zonnebloem olie
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding:
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Droog ze goed af.
Snij de ui klein en stamp de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de eieren rondom bruin.
Haal daarna de eieren uit de wok en fruit in dezelfde olie de ui en de knoflook glazig.
Fruit nu de massala op een laag vuur mee en doe daarna de eieren in de wok.
Schenk er een kopje (lauw warm) water bij en breng het aan de kook.
Regelmatig omscheppen totdat de eieren goed warm zijn.
Op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Lekker met gekookte witte rijst en aardappelen in massala en/of Indiaase boontjes, of als broodbeleg
op een pistolet of een Surinaams puntje.

Tip:
Koop echte hindoestaanse massala in de toko of bij de grotere supermarkt.
De Nederlandse kerrie heeft een totaal andere smaak.