Gebakken banaan (snack)

Ingrediënten:

  • scheutje melk
  • snufje zout
  • (veel) zonnebloem olie
  • 3 rijpe bakbananen
  • 20 gr suiker
  • 1 ei
  • 50 gr bloem

Bereiding:
Schil de bananen.
Dat gaat het beste door in de lengte een inkeping te maken en daarna de schil ietsjes los te wrikken.
Je kunt het dan zó eraf trekken.
Doe bloem, suiker, zout en ei in een kom.
Meng dit onder toevoegen van de melk goed door elkaar tot een stroperige massa ontstaat
(net zo dik als pannenkoek beslag).
Snij de bananen in de lengte in plakken.
Verwarm de olie in een pan en zorg dat het goed heet is (niet laten branden).
Haal de banaanplakken door het beslag en doe ze daarna meteen in de pan.
Bak ze op laag vuur snel rondom bruin.

Extra info:
"Gewone" bananen, of bacove zoals ze in Suriname heten, zijn niet geschikt voor het bakken.
Koop Surinaamse bakbanen; ze moeten goed rijp zijn, maar niet te zacht.
De schil is dan bijna helemaal zwart. Koop de bananen een week van tevoren, zodat ze goed rijp kunnen worden.
Bewaar tot gebruik in een papieren zak, buiten de koelkast.

Tip:
Kan ook als voorgerecht.
Er is ook een recept voor gebakken banaan als bijgerecht.