Doksa in kokosmelk

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 1 theelepel adjinomoto
  • 1 theelepel zout
  • 2 blikken cocosmelk
  • 4-5 teentjes knoflook
  • Azijn
  • doks (harde eend)
  • Kippenbouillon
  • Laos
  • Laurierblad
  • Lontai (piment)
  • Masala
  • Peper
  • Selderij
  • Tomatensaus
  • zwarte peper

Bereiding:
Hak de doks in kleine stukken.
Was het daarna heel goed met zout en azijn en koud water.
Was de eend 3 tot 4 keer.
Snij de ui. De knoflook moet je fijn stampen met peper, en ook de helft van de ui.
Zet alles klaar in een bord.
Zet de pan op het vuur, doe er genoeg olie bij, wacht totdat de pan heet is en doe de doks erin.
Doe er gelijk 1 eetlepel azijn bij, 1 theelepel zout en 1 theelepel adjinamoto.
Roer het om de doe een deksel op de pan.
Laat het vlees flink bakken, 10 tot 15 minuten, tot het goudbruin is.
Daarna kan je alle ingrediënten toevoegen zoals: kippenbouillon, zwarte peper, laos, lontai en laurierblad.

Laat het geheel nog even bakken [5 minuten].
Voeg vervolgens de masala en tomatenpuree, (dit geheel ook flink bakken) en doe dan de gestampte knoflook, peper en ui erbij.
Voeg tenslotte vervolgens de cocosmelk toe en laat het op zacht vuur sudderen tot het gaar is.

Garnering:
selderij als laatste.

Eet smakelijk.