Bojo, cassave-kokostaart, is Suriname's populairste lekkernij !

Ingrediënten:

  •     Gekleurde Surinaamse muisjes (toko) 1 kilo cassave (toko)
  •     Mespuntje zout 1 kokosnoot (toko)
  •     100 gr suiker
  •     100 gr blanke rozijnen
  •     1½ dl rum
  •     4 eieren
  •     1½ dl melk
  •     1 theelepel kaneel
  •     50 gr margarine
  •     2 theelepels vanille-essence
  •     2 theelepels amandel-essence


Bereiding:
Was de rozijnen en week ze een nacht van te voren in de rum. Schrap met een scherp mes de bruine rand van de kokosnoot en rasp  het daarna. Rasp de cassave. Klop de eieren schuimig, samen met de suiker en de beide essences. Schep kokos, cassave, rozijnen (zonder rum), melk, kaneel en een snufje zout luchtig door elkaar.
Smelt de boter en schep dit samen met het  eiermengsel door de rest van je beslag. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet het beslag over in een beboterde ovenschaal of bakblik en bak de taart gaar gedurende 60 minuten.
Bestrooi het met de gekleurde Surinaamse muisjes.

    In plaats van verse kokos kun je ook geraspte kokos (toko) gebruiken. Koop dan ook kokosmelk (toko).
    In plaats van gewone melk kun je ook gecondenseerde melk gebruiken. Die is zoet, dus minder suiker gebruiken !
    Maak zelf boerenjongens. Gebruik blanke (grote) rozijnen en bewaar ze goed afgesloten.
    Bojo kun je ook prima zonder eieren maken! Zo kun vegetariërs er ook van genieten !


Tip 1: De taart is erg machtig. Snij het in kleine stukken als het goed afgekoeld is.
 
Tip 2: Bojo kun je ook heel goed (in porties) invriezen !