ZWARTZUUR VAN KIP

Ingrediënten:

  • (ketjap manis)
  • 1 el maïzena
  • 1 grote scharrelkip, in stukken gesneden
  • 1/2 fles (375 ml) rode wijn
  • 10 kruidnagels
  • 2 el boter
  • 2 el gewone witte azijn
  • 2 el suiker
  • 2 pijpjes kaneel, doormidden gebroken
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 grote sjalotten (of kleine uien)


Voorbereiding:
Bestrooi de kipstukken met zout.
Pel de uien en de knoflook, snijd ze in stukjes.

Bereiding:
Smelt de boter in een grote braadpan, leg de kipstukken erin als het schuim begint weg te
trekken en bak ze rondom bruin.
Neem de kipstukken uit de pan en houd ze apart.
Fruit in het achtergebleven bakvet de sjalotten en knoflook.
Leg de kipstukken terug in de pan, leg de kaneel en kruidnagelen erbij.
Blus de pan af met de azijn en 2,5 dl wijn, strooi de suiker over de kip en schep alles
goed door elkaar.
Laat de kip met het deksel op de pan in 45 minuten gaarstoven.
Neem de kipstukken uit pan, bind de saus met de losgeroerde maïzena.

Tip:
Roer een eetlepel ketjap manis door de saus als deze wat te licht van kleur is.