Orgeade, drankje (tropisch non-alcoholisch drankje)

Ingrediënten:
300 gram zoete amandelen
150 gram bittere amandelen
600 gram suiker
1 klein flesje amandelessence (toko)
1 liter water
    
Bereiding:
Week de amandelen in heet water en pel ze.
Met een scherp mes kun je zo de velletjes eraf trekken.
Maal de amandelen fijn, je krijgt nu een "papje".
Vermeng de amandelen met 1 liter water.
Zeef daarna het mengsel boven een pan.
Giet het door een zeer fijne zeef en druk op het laatst de restjes amandelen met een
lepel fijn; de amandelen heb je niet meer nodig.
Vermeng de vloeistof nu met de suiker en breng het geheel aan de kook.
Laat ongeveer 15 tot 30 minuten zachtjes doorkoken.
Giet op het laatst de amandel essence erdoor.

Laat het geheel afkoelen.
Giet een beetje orgeade in een glas en leng het aan met koud water.