Mississippi mud pie

Keukenspullen
•    springvorm (Ø 23 cm)
•    bakpapier
•    keukenmachine

Bereiden
01.    Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
02.    Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 80 g boter in een steelpan, meng met de koekjes en whisky en verdeel over de
         springvormbodem. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
03.    Hak de chocolade grof. Smelt de rest van de boter in een pan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe.
         Laat 4 min. staan en roer door.
04.    Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik.
         Schep het chocolademengsel erdoor. Roer 3/5 van de mascarpone los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt.
         Schenk voorzichtig in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is.
         Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op een rooster.
05.    Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen.
         Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
         Bestrooi met poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.

Combinatietip:
Garneer de taart eens met chocoladekrullen, pecannoten of Oreo-koekjes in stukken.

Ingrediënten
•    308 g   Oreo-koekjes (rol)
•    180 g   ongezouten roomboter
•    3 el      bourbon whisky (slijter)
•    300 g   pure chocolade 72%
•    2          middelgrote eieren
•    100 g   lichtbruine basterdsuiker
•    250 g   mascarpone (bakje)
•    397 g   gecondenseerde volle melk (variaties mogelijk)
•    100 ml vloeibare honing
•    1 el      poedersuiker

 

Verwarm de oven voor op 140 °C.
02. 2 g       Ongezouten roomboter
                  Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

03. 308 g   Oreo-koekjes
                  Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.

04. 80 g     Ongezouten roomboter
                  Smelt boter in een steelpan.

05. 3 el      Bourbon whisky
                  Voeg de gesmolten boter en whisky toe aan de koekjes en verdeel het mengsel over de springvorm.
                  Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

06. 300 g   Pure chocolade 72%
                  Hak de chocolade grof.

07. 100 g   Ongezouten roomboter
                  Smelt de rest van de boter in de steelpan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe.
                  Laat 4 min. staan en roer door.

08. 2          Middelgrote eieren
      100 g   Lichtbruine basterdsuiker
                  Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik.

09.             Schep het chocolademengsel erdoor.

10. 150 g   Mascarpone
                  Roer de mascarpone los met een vork en schep door het chocolademengsel tot een egale massa ontstaat.

11.             Schenk voorzichtig in de springvorm. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is.

12.             Laat de taart 1.5 uur afkoelen op een rooster.

13. 397 g   Gecondenseerde volle melk
      100 ml Vloeibare honing
                  Verwarm al roerend de rest van de stukjes chocolade, de melk en honing. Laat 10 min. afkoelen.

14. 1 el      POedersuiker
      100 g   mascarpone
                  Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
                  Bestrooi met poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.

15.             Bon appétit!

(Bron Klik hier)