Maïzena koekjes (Gomma koekjes)

Ingrediënten:
200 gram maïzena
125 gram (room)boter
125 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker ( 2 dopjes vanille essence)
2 eetlepels suikermuisjes
1 ei

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix het boter met ei en suiker klop dit goed en voeg daarna de vanille essence (of vanillesuiker) toe.
Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost.
Voeg daarna steeds beetje bij beetje de maïzena toe.
Je krijgt nu een lekker zachte witte deeg.
Zorg dat het deeg een beetje vast is niet te hard.
Maak nu kleine bolletjes van het deeg en plaats ze op een beboterde bakplaat.
Druk ze aan de bovenkant even plat met de achterkant van een vork zo ontstaat een mooi figuurtje aan de bovenkant.
Versier ze met de suikermuisjes
Bak de koekjes nu ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Zorg ervoor dat de koekjes niet bruin worden.
Ze behoren een witte kleur te houden.

Tip:
Als je de deegbolletjes plaatst op de bakplaat zorg ervoor dat ze iets uit elkaar liggen, ze worden namelijk groter tijdens het bakken.
Je kunt ook een schietpistool gebruiken om de koekjes een aparte vorm te geven, daar het beslag niet zo stevig is.
Als je de koek niet zo kruimig wilt hebben dan kan je ook eventueel 50 gram custard toevoegen.
Het deeg wordt dan wat soepeler en geler.