Kouseband met kip

Ingrediënten:
300 gram kipfilet
250 gram kouseband (toko)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
evt. 1 verse Madame Jeannette peper (toko)
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloem olie
2 kleine maggi blokjes
zout
zwarte peper

Bereiding:
Verhit de olie in een wok.
Snipper de ui en fruit deze met de fijngestampte knoflook, totdat de uitjes glazig geworden zijn.
Als je van pittig houdt, kun je nu de kleingesneden Madame Jeannette even meebakken.
Snij de kipfilet in reepjes en roerbak het even kort met de uien enz.
Snij de tomaten klein. Schep de kipfilet aan de kant en doe de tomaten en de bouillonblokjes in het kuiltje.
Dek het af met de kouseband en leg daar boven op de kip.
Doe een deksel op de pan.
Even laten smoren en dan alles goed door elkaar scheppen.
Schep de tomatenpuree er door.
Voeg een klein scheutje water toe en dek het geheel af, zodat de kouseband gaar kan worden.
Omscheppen totdat al het vocht verdampt is.
Breng eventueel op smaak met zout en zwarte peper.

Lekker op een warm Surinaams broodje, stokbrood of pistolet.
Garneer het op z'n Surinaams met een plakje komkommer op zuur.

Ook lekker met gekookte witte rijst.

Tip:
De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig kipreepjes.
Dan ben je heel snel klaar !