Kip Tikka Massala ( ± 4 personen )

Voor de marinade:
1 kilo kipfilet

Deel 1:
4 teentjes knoflook fijnsnijden
1 theelepel gemberpoeder
1 groene peper (de zaadjes kun je er eventueel uithalen)
Deze ingrediënten met een beetje water malen in de blender.
 
Deel 2, de garammas sala:
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprika of chilipoeder
1 theelepel gemalen korianderzaden
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen zwarte peper eventueel ook nog gemalen kaneel en gemalen kardemom

Deel 3:
200 g yoghurt
1 of 2 citroenen uitpersen
3 theelepels olie

Ingrediënten van deel 1, 2 en 3 bij de yoghurt voegen.
Goed doorroeren.
De stukje gesneden kipfilet erbij doen en deze marinade zolang mogelijk in de koelkast (4-8 uur) in de kip laten trekken.
 
Voor de saus:
3 uien fijnsnijden.
3 à 4 tomaten fijnsnijden (of tomatenpuree)
Eerst de uien licht aanbakken. Dan de tomaten erbij.

Dan de volgende kruiden:
1 theelepel knoflookpasta
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel garam massala (zie deel 2)
1 theelepel gemalen groene peper
 
Pan met de deksel erop 10 minuten laten staan op laag vuur.
Saus roeren en eventueel in de blender pureren.
De gemarineerde kip bakken op hoog vuur.

Daarna toevoegen aan de saus.
Nog even laten staan en dan serveren.