cake.jpgCake ( ± 15 personen )
Bereidingstijd: Baktijd 70 minuten.
Elektrische oven op 150 °C.
Plaats het ronde cakevorm op een rooster in de oven.
Plaats het ronde cakevorm midden van het onderste deel van de oven.

Ingrediënten:

  •     Kameel (naar smaak)
  •     Rozijnen (merk Dr. Oetker)
  •     Sukade (merk Dr. Oetker)
  •     10 eieren
  •     450 gr suiker
  •     450 gr zelfrijzende bloem (Soubry)
  •     500 gr boter
  •     8 eetlepel (volle of half volle melk naar keuzen)
  •     1 eetlepel amandel aroma (merk Dr. Oetker)
  •     1 eetlepel citroenrasp (merk Dr. Oetker)
  •     1 Ronde cakevorm van 30 centimeter doorsneden


Bereidingswijze:
Bewerk de boter met de suiker tot een lichte homogene massa.
Voer hierna een voor een de eieren er aan toe. Let er wel op dat voordat u er het volgende ei aan toe voegt het vorige ei er geheel door geklopt  moet zijn.
Per door geklopt ei bent u ongeveer 10 minuten aan het kloppen met de mixer.
Voeg met een eetlepel schep voor schep de gezeefde bloem er aan toe.
Let er wel op voordat u er de volgende eetlepel bloem aan toe voegt de vorige eetlepel bloem er geheel door geklopt moet zijn.
Per door geklopt eetlepel bloem bent u ook weer ongeveer 10 minuten aan het kloppen met de mixer.

Voeg vervolgens de melk, citroenrasp en de amandel aroma door de homogene massa.
En klop vervolgens het geheel nog even met de mixer door elkaar heen.
Hierna niet te lang meer met de mixer kloppen door de homogene massa in verband met het behoud van de
luchtigheid van de homogene massa.
Beboter de ronde cakevorm en bestrooi hem met bloem.
Vervolgens bestrooi u de ronde cakevorm naar keuzen met rozijnen en of de sukade.
Ondertussen voorverwarmde u 10 min. de oven op 150 °C.
Breng voor de helft de massa aan in de ronde cakevorm en dekt de eerste helft af met een dun laagje (naar keuze) kameel.
Plaats hierboven op de resterende massa in de ronde cakevorm en bak deze in de oven af op 150 °C gedurende 70 min.

Controleer met een breinaald: wanneer er niets meer aan blijft kleven is de cake gaar.

Tip: Laat de cake in de vorm afkoelen.