Roti

Ingrediënten:
Gesmolten Boter
Halve verse Peper
Zout naar smaak
500 gr Zelfrijzend meel (Soubry)
20 gr Gist
3 deciliter Koud water
2 eetlepels Olie (zonnebloem)
100 gr Gele spliterwten
2 teentjes Knoflook
1 theelepel Komijnzaad (Djira)
   
Benodigdheden:
500 gr. zelfrijzend bakmeel
20 gr. gist
3 dl koud water
2 eetlepels olie
100 gr. gele spliterwten
2 teentjes knoflook
1/2 verse peper
1  theelepel komijnzaad en zout
 
Instructies:

01.
Het zelfrijzende bakmeel mengen met zout.
Terwijl u kneedt, kleine hoeveelheid van het water toevoegen.
Het deeg dat ontstaat, laat u een uur staan en vervolgens kneedt u het geheel weer goed door.
Nadat u het deeg gekneed heeft vormt u er balletjes van ter grote van een groot ei.
 
02.
Het komijnzaad in een droge pan bakken tot deze bruin is geworden.
Vervolgens het komijnzaad fijnstampt.
 

03.
Kookt de gele erwten in een pan die half gevuld is met water gaar en laat deze in ongeveer 10 tot 15 min.
gaarkoken.
(Haal onder het koken af en toe een erwt uit de pan en probeer deze met de vinger plat te drukken.
Lukt dit haal dan de pan van het vuur en giet het water af).
Vervolgens de erwten in een (vlees) molen fijnmalen tot dat er een kruimelige massa ontstaat.
 
04.
"MENGSEL" Meng de kruimelige erwten, knoflook, peper, komijnzaad en zout door elkaar.
 
05.
Kneed het deeg weer en vorm er weer balletjes van ter grote van een groot ei.
Druk deze plat en vul ze in het midden op met het mengsel.
Trek de randen naar het midden, zodat er weer een bal (ei) ontstaat.
Druk de bal weer plat en deze voorzichtig uit, zodat het mengsel erin blijft.
Rol het zo uit zodat er een ronde pannenkoek ontstaat.
 
Laat een pan met een dikke bodem of een roti pan goed heet worden.
Besmeert de pannenkoek aan beide kanten met olie en bak deze aan beiden kanten.
Of besmeert eerst de bodem van de pan en legt vervolgens de pannenkoek in de pan, en smeert vervolgens de bovenkant van de pannenkoek in om vervolgens de pannenkoek om te draaien en af te bakken).
 
Tip:
Let er wel op dat u de pannenkoek niet bruin bakt.