Masala Ei (ei in masalasaus, krieltjes en tuinerwten) ( ± 4 - 5 personen )
Bereidingstijd: 25 minuten.
Ingrediënten:
150 gram krieltjes (voorgekookt)
6 eieren
1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Masala Trafasie (roerbaksaus)
4 eetlepels zonnebloemolie
400 gram Basmati of Pandan rijst
2 sjalotjes
100 gram tuinerwten (diepvries) of kouseband
100 gram tuinerwten of doperwten (diepvries)
eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie)
Bereidingswijze:
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Eieren hardkoken.
Olie verhitten, sjalotjes en krieltjees hieraan toevoegen en enkele minuten wokken. Roti Masala Trafasie (roerbaksaus), (hele) eieren, 1/2 kopje water en tuinerwten of doperwten hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
Serveertip:
Eieren in partjes snijden en serveren met de rijst; schenk de saus erover. Ook heerlijk met roti, brood.
Variatietip:
Varieer de krieltjes met zoete zoete aardappel en de tuinerwten met wortel. Voeg eens 1/2 - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie) toe. voeg 100 ml room of kokosmelk melk toe voor een romige smaak. Vervang de tuinerwten of de doperwten met kouseband.
Informatie:
Masala Ei is één van de populairste Hindoestaanse eiergerechten, bereid met masala gecombineerd met krieltjes en kouseband of andere groenten.Het resultaat is een oogstrelend masalagerecht, dat borg staat voor een onvergetelijk diner!