Loempia
Ingrediënten voor de loempia vellen:
Zout
500 gram bloem (+ 50 gram extra)
5 eieren (+ 2 extra)
1 eetlepel maïzena
1 dl olie water
Bereiding van de loempia vellen:
Meng de bloem en de maïzena.
Klop de eieren los met zout.
Doe de eieren bij de bloem-maizena mengsel en doe er een beetje water bij.
Maak er een glad beslag van.
Verwarm de olie en roer dit ook door het beslag.
Verwarm een koekenpan met een anti baklaag en bak dunne pannenkoekjes van het beslag.
Maak van een beetje bloem en water een dik papje en houd dat apart voor straks.
Daarmee ga je de pakketjes dicht "plakken".
Ingrediënten voor de vulling:
500 gram kipfilet
300 gram witte kool
200 gram kouseband of boontjes
400 gram taugé
1 grote ui
1 takje selderij
zout
zwarte peper
2 eetlepels olie
1 klein maggi bouillonblokje
Bereiding:
Snij de witte kool in lange, dunne reepjes en snij de kouseband (of boontjes) klein.
Maak de taugé schoon, door de wortels en de losse zaaddopje te verwijderen.
Snij de ui ook fijn. Snij de kip in kleine (langwerpige) stukken.
Verhit de olie en fruit daarin de ui.
Bak de kip en de selderij mee en breng op smaak met het bouillonblokje, zwarte peper en eventueel nog wat zout.
Roerbak de groente heel kort (!) mee.
Laat het geheel een beetje afkoelen.
Leg op elke "pannenkoek" een schepje vulling en vouw deze dicht.
Plak de laatste 2 omgeslagen met het bloempapje (zie bij de bereiding van de loempiavellen) dicht.
Klop 2 eieren los en wentel de gevulde loempia's er even door.
Bak ze bruin in hete olie.
Loempia's warm opdienen.