Lapis
Ingrediënten:
500 ml kokosmelk
5 volle eetlepels maïzena
100 gram suiker
3 of 4 druppels kleurstof (toko)
50 ml water
Bereiding:
Los de suiker op in lauw water en doe dan de maïzena erbij.
Goed glad roeren totdat alles opgelost is.
Verhit de kokosmelk op een laag vuur en doe het suiker-maïzenapapje erbij, goed roeren.
Van het vuur af de helft van het mengsel in een schaal gieten.
De rest kleuren met enkele druppels kleurstof voor voedsel; goed mengen.
Strijk nu het gekleurde gedeelte over het witte deel in de schaal.
Goed laten afkoelen en daarna nog een uurtje laten opstijven in de koelkast.
In stukken snijden en opdienen als nagerecht.
Eventueel wat geraspte kokos erover strooien. Ook lekker om gewoon van te snoepen.
Tip 1:
Je kunt de massa ook in drieën delen (de helft en 2x een kwart) en dan in verschillende kleuren lapis maken.
Dat doe je door de witte helft te verdelen over 2 schaaltjes en de andere 2 gedeeltes elk met een andere kleur kleurstof te kleuren.
Tip 2:
Je kunt de lapis met essence (vanille, amandel, cola, kokos, enz.) een smaakje geven.
Tip 3:
Met kleurstof kun je ook eindeloos variëren.
Bij de toko is er in ieder geval gele, rode, groene en blauwe kleurstof voor voedsel te koop.