Kouseband met kip in massala
Ingrediënten:
500 gram kipfilet
500 gram kouseband (toko)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels massala
4 eetlepels zonnebloem olie
zout
zwarte peper
Bereiding:
Verhit de olie in een wok.
Bak de kip even kort en haal het uit de wok.
Snipper de ui en fruit deze met de fijngestampte knoflook, totdat de uitjes glazig geworden zijn.
Fruit de massala even mee en bak daarna de kouseband mee.
Goed omscheppen.
Na een paar minuten de kip toevoegen, alles even kort roerbakken en daarna op een laag vuur met een deksel op de wok gaar laten worden.
Eventueel een klein beetje water toevoegen, zodat de kouseband sneller zacht wordt.
Op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Lekker met gekookte witte rijst of roti, maar ook als beleg op een warm Surinaams broodje, stokbrood of pistolet.
Garneer het op z'n Surinaams met een plakje komkommer op zuur.
Tip:
Door massala eten moet je voldoende zout doen, anders smaakt het niet.