Kokos ijsblokjes

Ingrediënten:
1 blikje condensmelk
1 kokosnoot
Dopje amandel essence
Dopje vanille essence
IJsblok bakje
Water

Bereiding:

01.
Rasp de kokosnoot in een kom.
Neem dan een schone liefst witte doek en doe daar het schaafsel in.
Pers dan de “melk” in een schaal.
Herhaal dit zo vaak mogelijk met steeds een klein beetje water erbij.
Je kunt het herhalen totdat het “melk” niet meer zo wit is.
De kokos schaafsel heb je dan niet meer nodig.

02.
Meng dan het blikje condensmelk, amandelessence en vanille essence met de kokosmelk.
Het moet lekker ruiken en zoet zijn.
Schenk daarna het mengsel in de ijsblok bakjes en vries het in.
De kokos ijsblokjes worden niet echt super hard.

Tip
Indien je het jezelf gemakkelijk wilt maken gebruik je 1 blikje kokosmelk.
Voeg dan wel een beetje water toe anders is het te machtig.
In plaatst van condens melk kan je ook gewone suiker gebruiken.
Het is dan zelf even proeven hoe zoet je het wilt hebben.
Het kokos schaafsel kan je gebruiken om eventueel koekjes te maken of als garnering bij het opdienen van het ijs.
Voor de lief hebbers onder ons kan je ook wat rum toevoegen.
En in ieder bakje 1 rozijntje doen, dat geeft wat variatie.