Keksi
Ingrediënten:
10 middelgrote eieren
200 gr + 1 eetlepel suiker
300 gr bloem
150 gr boter
3 eetlepels vanille essence
15 gr bakpoeder
Bereiding:
Weeg alles af en zet het allemaal klaar.
Smelt de boter en houd 2 eetlepels apart.
Klop de eieren luchtig.
Schenk nu de essence en de suiker beetje bij beetje erbij terwijl je door klopt.
Dan de boter (minus 2 eetlepels) erbij schenken en minstens 5 á 10 minuten blijven kloppen voor een luchtig beslag.
Zeef de bloem en doe de bakpoeder erbij.
Stop met mixen en schep de bloem beetje bij beetje met lange halen door het beslag.
Let op: je moet niet kloppen of roeren, maar echt met lange halen scheppen, anders stort het beslag in.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal of bakblik in met een eetlepel boter.
Draai de temperatuur terug tot 175 graden en bak de cake in 50 minuten gaar.
Als de cake gaar is, deze bestrijken met de laatste eetlepel boter en een beetje suiker erover heen strooien.
Laat de cake op een warme plaats afkoelen.
Pas op met kou of tocht, anders stort de cake in.
Tip 1:
Je kunt de cake natuurlijk in plaats van met suiker bestrooien met musket muisjes.
Tip 2:
Als de cake klaar is en dus al bestrooid is, kun je het in een badlaken wikkelen en terug plaatsen in de nog warme oven, zodat de cake langzaam afkoelt.