Kabeljauw schotel ( ± 4 personen )
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Techniek:
Bakken in oven
Ingrediënten:
- 4 moten kabeljauw
- 4 sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- cayennepeper
- 4 trostomaten
- 1 glas witte wijn
- 100 gr kruidenboter
- 2 bosuitjes en 200 gram oude geraspte kaas
Hulpmiddelen:
Ovenschaal
Bereiding:
Oven voor verwarmen op 200 graden.
Salotjes in ringen snijden knoflook persen tomaten in plakjes snijden.
De kabeljauw in de met de kruidenboter ingevette ovenschaal doen.
De vis met de knoflook bestrijken.
De sjalot en de tomaat over de kabeljauw verdelen.
De witte wijn er over gieten.
Het geheel bestrooien met cayennepeper en de fijn gesneden bos uitjes.
Het gerecht tenslotte bestrooien met de kaas de ovenschaal 20 min in het midden van de oven plaatsen.