Gemarineerde Kerriekip ( ± 4 personen )
Bereidingstijd: 15 minuten

Kilocalorieën per portie: 220
Kilojoules per portie: 915

Snelle marinade:
Marineren neemt normaal gesproken veel tijd in beslag, maar dat is hier gelukkig niet
het geval !

Ingrediënten:

  • 4-6 kipfilets
  • Arachide- of sesamolie om te bakken
  • Scheutje vers citroensap
  • 1 eetlepel gehakt vers korianderblad
  • 1 schepje Garam masala

Voor de marinade:

  • 4 eetlepels dikke yoghurt
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 kardemomzaaddozen, gekneusd
  • 1 theelepel zout

Bereiding:
Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Snijd de kipfilets in smalle reepjes en vermeng ze goed met de marinade.
Verhit een drupje olie in een grote koekenpan en wanneer de pan zeer heet is roerbak dan de kipreepjes in 4-5 minuten.
Vervolmaak de smaak van de kip door er een beetje citroensap over te druppelen en er de koriander over te strooien.
En voor een vollere smaak kun je voor het serveren nog wat garam masala toevoegen.