Appeltaart bakken met pak Koopmans Appeltaart

Keukengerei:

  • springvorm of ring van 24 cm
  • oventemperatuur; 
  • electrische oven: 180 °C
  • hetelucht oven: 165 °C
  • gasoven: 3-4
  • baktijd: 60-70 min.
  • voorbereiding ca. 40 minuten
  • Wat heb ik nodig?
     
  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 175 g roomboter of margarine
  • 1 ei
  • 1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
  • 20 g suiker
  • 75 g rozijnen
  • 2 a 3 tl kaneel
  • (alles op kamertemperatuur)

Appeltaart recept
Het meest eenvoudige appeltaart recept blijft het lekkerst.
Dat gaat zeker op voor dit authentieke appeltaart recept van Koopmans.
Met dit eenvoudige appeltaart recept maak je gemakkelijk deze Oudhollandse traktatie.
Daar hoef je geen keukenprins of keukenprinses voor te zijn (maar dat mag natuurlijk wel).
Volg het appeltaart recept op de achterkant en binnen twee uur heb je een heerlijke appeltaart op tafel staan.
Ideaal als traktatie tijdens een verjaardagsfeestje voor jezelf of één van je kinderen, of gewoon zomaar, lekker bij de koffie.
Met dit makkelijke appeltaart recept van Koopmans maak je iedereen blij. Jong én oud!

Hoe maak ik Appeltaart ?
01.    Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
02.    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 
03.    Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 
04.    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
05.    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
06.    Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
07.    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
08.    Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.
09.    Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
10.    Bestuif het aanrecht met wat bloem.
         Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
11.    Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
12.    Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
13.    Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
14.    Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

(Bron: Koopmans)