Lamspilaf (Kuzu Etli Pilav) ( ± 4 personen )
Herkomst: Turkije

Bereidingstijden:
Voorbereiding : 00:50
Bereiding : 00:35

Ingrediënten:
Peper naar smaak
Zout naar smaak
400 gr lamslap
250 gr rijst
200 gr tomaat
35 gr boter (room-)
2 tuks ui
2 eetlepel dille (vers)
 
Bereiding:
Snij het lamsvlees in dobbelstenen.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Was de tomaten, snij ze van boven kruisgewijs in en dompel ze enkele seconden in kokend water.
Trek de velletjes eraf en snij de tomaten in stukjes.
Verhit de boter en fruit hierin de ui glazig.
Voeg daarna het vlees toe en bak het 10 minuten.
Doe er daarna de tomaten bij en laat alles nog eens 10 minuten opstaan.
Schenk er dan 0.5 liter water bij en breng alles aan de kook.
Strooi er rijst in en voeg nog wat zout toe.
Leg het deksel op de pan en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar.
Strooi er nog wat peper over.
Leg dan 2 lagen keukenpapier tussen de pan en het deksel zodat alle waterdamp kan worden opgenomen.
Schep de rijst na 6 minuten om en doe de pilaf over in de schaal.
Strooi vlak voor het serveren nog wat dille over de rijst.